Het gat in het Lam Ta Khong-reservoir in Noordoost-Thailand tijdelijk gedicht

BURIRAM:- De plaatselijke agentschappen in het Khaen Dong-district van Buri Ram hebben hebben in het Lam Ta Khong-reservoir gat weten te dichten. Deze actie kwam tot stand nadat de stormvloedkering en de overlaat van het reservoir in het weekend waren gespleten als gevolg van natuurlijke erosie en zo’n 1.100 rai boerderijen in het gebied onder water hebben gezet.

Khun Prapit Chanma, directeur van het Koninklijk irrigatie departement, zei dat lokale irrigatiebureaus zandzakken en verzwaarde schanskorven gebruikten om het lek te dichten.  Ze informeerden ook de lokale bewoners en werkten aan het verlagen van het waterpeil in het reservoir.  

Khun Prapit zei dat hoewel de overstromingen in nabijgelegen boerderijen zijn afgenomen, lokale instanties ook zullen helpen het gebied met pompen leeg te maken.

“Het waterpeil zou moeten dalen als er geen regen meer valt”, zei hij. 

Hij voegde eraan toe dat verwante instanties de opdracht hebben gekregen om reparaties aan de overstromingsbarrière en overlaat van het reservoir te versnellen, en te zoeken naar manieren om de duurzaamheid van de constructie te waarborgen.

 “Gerelateerde instanties zijn ook aangespoord om een ​​tijdelijke brug over de beschadigde stormvloedkering te bouwen die bewoners kunnen gebruiken”, voegde hij eraan toe.

Een gebruiker van sociale media had het lek vrijdag onder de aandacht van de lokale autoriteiten gebracht, maar werd aanvankelijk als onjuist in de media gebracht

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!