Bell Travel Service start een directe busverbinding van Don Mueang Airport naar Pattaya

BANGKOK:- De “Cheap Charley’s” kunnen zich verheugen, een nieuwe shuttlebus brengt mensen nu rechtstreeks van Don Mueang International Airport, de goedkope secundaire luchthaven van Bangkok, naar het toeristische uitgaanscentrum van Pattaya.  De shuttle begon eerder deze maand met proefritten en kan, indien succesvol, een reeks andere gemaksbusopties van de populaire luchthaven inluiden, zo liet de plv. directeur operaties van Don Mueang Airport aan de media weten.

De busdienst kost 350 baht voor een enkele reis en brengt reizigers die aankomen in Bangkok rechtstreeks van het vliegveld naar Pattaya.  De eerste proefrit begon op 15 augustus en de dienst start met twee retourvluchten per dag.  De ochtendbus verlaat Pattaya helder en vroeg om 6 uur, bij het Bell Travel Service Office op North Pattaya Road, en vertrekt dan om 10.30 uur vanuit Don Mueang.  De middagreis heeft een shuttlebus die om 15.00 uur vertrekt vanaf zowel Pattaya als Don Mueang Airport.

De rechtstreekse reis duurt ongeveer 2 uur in elke richting, terwijl de meeste openbaarvervoeropties nu drie en een half tot vijf uur duren, omdat er transfers nodig zijn, dus reizigers moeten vaak een pitstop maken in Bangkok.

De shuttle wordt aangeboden door Bell Travel Service en tickets kunnen rechtstreeks worden gekocht bij hun kantoor op Don Mueang Airport in het Domestic Travel-gebied bij Gate 10 op de eerste verdieping, of door online te boeken op BellTravelService.com.  De adjunct-directeur operaties op de luchthaven zei dat Pattaya onlangs door passagiers werd verkozen tot de meest populaire bestemming voor mensen die aankomen op Don Mueang.

Bell Travel exploiteert al veel shuttles tussen Suvarnabhumi Airport en Bangkok, en op 22 augustus lanceerden ze ook één keer per dag een nieuwe bus tussen BKK Airport en Hua Hin.

De adjunct-directeur zei dat Don Mueang momenteel 40.000 tot 50.000 reizigers per dag verwelkomt, en dat aantal zal naar verwachting stijgen vanaf oktober voor het hoogseizoen, waarvan de meerderheid op het beschikbare openbaar vervoer naar Bangkok springt.

Tot nu toe heeft de nieuwe shuttle service tussen de luchthaven en Pattaya echter weinig reizigers gezien, waarschijnlijk omdat potentiële klanten nog niet van de bus hebben gehoord.  Dus verspreid het woord en hopelijk handige busdienst voor deze route en anderen zullen volgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!