Het gaat er weer heftig aan toe in het diepe Zuiden van Thailand, brandstichtingen en op vele plaatsen bomaanslagen

ZUID THAILAND:- Verschillende groepen opstandelingen hebben gecoördineerde bom- en brandstichtingen uit op gemakswinkels en benzinestations op 11 plaatsen in drie zuidelijke grensprovincies uitgevoerd, waarbij aanzienlijke schade werd aangericht. 

De aanvallen in Yala, Narathiwat en Pattani begonnen gisterenavond laat en gingen door tot deze woensdagmorgen. Er zouden drie mensen gewond zijn geraakt. 

In de provincie Yala ontplofte een bom in een 7-Eleven-winkel bij een PTT-tankstation in het Yaha-district.  Kapitein Sarayut Kochawong, een rechercheur op het politiebureau van Yala, verklaarde een man met een masker en kleding van moslimvrouwen de winkel binnenkwam en een zwarte tas op de toonbank zette. Hij zei tegen het personeel en de klanten dat ze de winkel moesten verlaten als ze dat niet wilden dood gaan.

Ze vluchtten allemaal de winkel uit. Ongeveer 10 minuten later ging er een bom in de tas af. De explosie veroorzaakte enige schade aan de winkel, maar maakte geen slachtoffers. 

In het district Bannang Sata reden rond middernacht vier mannen op twee motorfietsen langs een 7-Eleven-winkel en gooiden een brandbom naar de winkel, in het dorp Moo 2 in tambon Bannang Sata. De brand veroorzaakte weinig schade.

Rond dezelfde tijd ging er een bom af bij een Mini Big C-winkel in Moo 2 van Tambon Kayu Boko, district Raman, en een andere bij een signaaltoren voor mobiele telefoons in het dorp Moo 1. De twee bommen richtte óók daar lichte schade aan. 

Ook in Yala ging een bom af bij een 7-Eleven-winkel op Moo 4 in tambon Po Seng in het district Muang. Een daaropvolgende brand veroorzaakte weinig schade aan de winkel.

In de aangrenzende provincie Narathiwat ontstond rond 12.45 uur een brand in een 7-Eleven-winkel bij het PTT-tankstation aan Moo 4 in Tambon Bacho, district Bacho. De winkel raakte zwaar beschadigd. Een bezorger uit Myanmar in de winkel raakte gewond en werd opgenomen in het Bacho-ziekenhuis. 

In het district Si Sakhon veroorzaakte een brand grote schade aan een 7-Elevan-winkel bij een PTT-tankstation in de gemeente Si Sakhon. Een 14-jarige jongen, Abukori Kadir, verbrandde aan beide benen en een vrouw, Wilaiwan Kaewsuk leed aan pijn op de borst. 

In de wijk Sungai Kolok was er brand in een 7-Eleven-winkel bij een PTT-tankstation in de gemeente Tambon Pasemat. Het vuur sloeg over naar twee brandstofpompen, maar was snel geblust. De winkel raakte zwaar beschadigd. 

Brandstichters sloegen ook toe in een 7-Eleven-winkel en een Mini Big C-winkel in het dorp Moo 1 in het Cho Airong-district van Narathiwat, wat schade aanrichtte. 

In de provincie Pattani ontplofte rond 12.20 uur een bom, gevolgd door een brand, bij het Bang Chak-benzinestation in het dorp Moo 8 in het tambon Bo Thong van het district Nong Chik aan de Hat Yai-gebonden kant van Highway 43. Het vuur sloeg over naar een Mini Big C-winkel in het tankstation, die zware schade aanricht. Drie brandweerwagens kwamen ter plaatse. Binnen twee uur hadden ze het vuur onder controle. Een bij het tankstation geparkeerde olievrachtwagen en twee oplegger-vrachtwagens vatten eveneens vlam en liepen grote schade op. 

Ongeveer 30 minuten na middernacht richtte een brand grote schade aan in een Mini Big C-winkel in het dorp Moo 5 in de Tambon Nam Dam in het district Thung Yang Daeng. De politie deed onderzoek naar de aanvallen, die volgens hen duidelijk gecoördineerd waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Het gaat er weer heftig aan toe in het diepe Zuiden van Thailand, brandstichtingen en op vele plaatsen bomaanslagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!