Premier Prayut van Thailand prijst de uitgeroepen tot ’s werelds beste Khao Soi soep en slurpt zo één kom naar binnen

BANGKOK:- Het nieuws dat de Thaise Khao Soi (Noord-Thaise currynoedels) werd uitgeroepen tot ’s werelds beste soep, toverde een glimlach op het gezicht van premier Prayut Chan-o-cha.

“Het is goed nieuws dat Thais eten als uitstekend bekend wordt onder buitenlanders”, zo vertelde premier Prayut, sprekend op een voedselpromotietentoonstelling georganiseerd door het Ministerie van Digitale Economie en Maatschappij (DESM) in het gouvernementsgebouw in Bangkok.

Premier Prayut, die geconfronteerd wordt met een ambtstermijngeschil waardoor zijn termijn als premier volgende week dinsdag zou kunnen eindigen, voegde eraan toe dat Khao Soi nu deel uitmaakte van Thailand’s “soft power” injectie  om de economie te stimuleren.

Hij drong er daarom bij de DESM en Thailand Post dan óók op aan om Thais eten te blijven promoten via kanalen als YouTube en internetbeïnvloeders.

De Khao Soi soep stond bovenaan de lijst van de “50 beste soepen ter wereld” die afgelopen donderdag werd gepubliceerd door TasteAtlas, een website die recepten en recensies verzamelt van voedselrecensenten over de hele wereld.

De Thaise soep werd gevolgd door Cullen Skink, Ramen, Tonkotsu Ramen, Żurek, Mercimek çorbası, Sinigang, Rawon, Zalmsoep (Lohikeitto) en Ciorbă de pește “ca-n Deltă”.

“Khao soi, een typisch gerecht uit Noord-Thailand, is een heerlijke kokossoep waarin tal van regionale invloeden worden gecombineerd om een ​​werkelijk spectaculair gerecht te creëren”, aldus TasteAtlas.

Premier Prayut houdt wel van slurpen, zo blijkt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!