Het gaat dit jaar eerder en meer plenzen in Thailand aldus de Thaise Meteorologische Dienst

~HET GAAT PIJPENSTELEN REGENEN~
(Het gaat stortregenen)

BANGKOK:- Alle medewerkers van de irrigatie-autoriteiten in het hele lan moeten voorbereid zijn op mogelijke overstromingen, aangezien het regenseizoen dit jaar eerder dan normaal zou moeten beginnen.  

Het weerbureau voorspelt de start van het regenseizoen begin mei met meer regen dan het gemiddelde van dertig jaar.

Khun Thaweesak Thanadechopol, de directeur-generaal van de Koninklijke Irrigatie Autoriteit heeft alle verantwoordelijke functionarissen opgedragen het waterverbruik dienovereenkomstig te controleren.  

De grote en middelgrote reservoirs waren na het laatste regenseizoen voor 50 procent vol.  Het totale watervolume was 38.348 miljard kubieke meter, waarvan 14.419 miljard kubieke meter voor consumptie.  

De vier belangrijkste reservoirs van het land, Bhumibol, Sirikit, Khwae Noi Bamrung Daen en Pasak Jolasid, hebben aan het einde van het laatste regenseizoen samen 9.417 miljard kubieke meter water opgeslagen.  Volgens het waterbeheerplan is het proceswater voldoende tot eind april en begin mei. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!