De stabiliteit van James Bond Island moet worden getest

~INSTORTEN ALS ÉÉN KAARTENHUISJE~
(Plots en snel in elkaar zakken

PHANG-NGA:- Het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen laat de stabiliteit van het James Bond-eiland in de baai van Phang Nga controleren nadat verschillende soortgelijke rotsformaties in zowel de Golf van Thailand als de Andamanse Zee afbrokkelde.  

Volgens plv.  directeur Montri Lueng-ingkasoot lopen de meeste rotsformaties in het zuiden van Thailand een hoog risico op erosie, en zouden velen van deze formaties al door stormen zijn geërodeerd. Dit heeft gevolgen voor de veiligheid van toeristen.  

Door de structuur van James Bond Island en de risicofactoren bestaat het risico dat een deel van de formatie instort.  Een gedetailleerde beoordeling van de structurele levensvatbaarheid van de rotsen was nog niet gemaakt.  In april en mei vindt een onderzoek plaats.  

Onlangs brak een grote rotsformatie nabij Koh Talu in Hat Noppharat Thara-Mu Nationaal Park Koh Phi Phi in de provincie Krabi brak in tweeën als gevolg van harde wind en ruwe zee.  Een andere formatie stortte in februari in Prasat Hin Pun Yod op het eiland Khao Yai in het Mu Koh Phetra National Park in de provincie Satun in elkaar.

Het nationale park moest toen tijdelijk worden gesloten voor toeristen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Thai PBS World 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!