Het einde van Thon Buri’ Khlong San Market in Bangkok vastgelegd op gevoelige plaat

BANGKOK:- Foto’s van puinhopen als gevolg van de sloop van gebouwen op de Khlong San Plaza-markt in Thon Buri gingen onlangs viraal online, waarbij veel bewoners hun woede en spijt uitten.  Het gebied wordt gereedgemaakt voor overdracht aan de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT).

Facebook-gebruiker Tontan Krissadee Sitthibutr plaatste de afbeeldingen op de pagina “Krung Thon Buri Sri Maha Samut” met het bijschrift: “Khlong San Plaza Market voorbereid op overdracht aan de Staatsspoorwegen van Thailand.”

Bijgevoegd waren foto’s van een vernielde rij marktgebouwen en een aankondiging dat het bedrijf Planning and Development Consultants alle gebouwen in het gebied zal slopen voordat het land aan SRT wordt overgedragen.  De aankondiging zei dat het noodzakelijk was om vanaf 10 september alle toegang tot de gebouwen te blokkeren voor de veiligheid van mensen en dat er aan de andere kant een speciale loopbrug voor veerbootgebruikers was aangelegd.

De SRT is van plan een langlopende huurovereenkomst voor de 5-rai, die de markt en de veerbootpier bestrijkt, aan de particuliere sector te veilen.  Het contract van Khlong San Plaza Market liep in april af, terwijl dat van de Khlong San-pier in december afloopt.

 De SRT zou hebben aangeboden om opnieuw over de contracten te onderhandelen, maar de huurders zouden het aanbod hebben afgewezen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Tontan Krissadee Sitthibutr
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Facebook Tontan Krissadee Sitthibutr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!