Het einde van de ingewikkelde CoE is nabij en wordt vervangen door Thailand Pass

BANGKOK:- Het veel verguisde certificaat van binnenkomst, het CoE ligt op het punt om in de prullenbak te verdwijnen, daarvoor komt vanaf 1 november de digitale Thailand Pass voor in de plaats, maar let op ….niet voor iedereen! 

Het Agentschap voor digitale overheidsontwikkeling, afgekort het DGDA geheten, werkt samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken om  een online systeem ter vervanging van het CoE-proces voor aankomsten van internationale vluchten.

De Thailand Pass zou een vervanging zijn voor internationale reizigers, zowel van buitenlandse als Thaise, die het land per vliegtuig binnenkomen. Een woordvoerder van het ministerie zei dat degenen die over land of over zee binnenkomen, nog steeds de CoE nodig hebben, en liet vaag de deur open mbt het idee dat niet alle internationale vliegreizigers in aanmerking zouden komen om zonder het certificaat binnen te komen.

Maar de ontwikkeling van het Thailand Pass-systeem is aan de gang, een webgebaseerde applicatie die mensen zou begeleiden bij het verzamelen en uploaden van alle benodigde documenten voor toegang.

De digitalisering van het immigratieproces zal een antwoord bieden op de uitdagingen van de uitgebreide documentatievereisten die de Covid-19-pandemie met zich meebracht, inclusief vaccinatiecertificering die online zal worden afgehandeld door het ministerie van Overdraagbare Ziektebestrijding onder de paraplu van het ministerie van Volksgezondheid.

Maar de Thailand Pass zou ook helpen bij het indienen van het traditionele TM6-immigratieformulier en het T8-formulier voor gezondheidsverklaring.

Voordat de ontwikkeling van de nieuwe Thailand Pass ter vervanging van de CoE begon, had het ministerie van Buitenlandse Zaken meer dan 400.000 CoE’s goedgekeurd voor mensen om internationaal naar Thailand te reizen, een cijfer dat 25% hoger is dan het totale aantal voorspelde aankomsten voor 2021, ondanks de genereuze steun van de regering.  verwachtingen.

De CoE is vaak verguisd als een uiterst moeilijk proces dat potentiële bezoekers naar Thailand doet uitkijken naar andere makkelijk toegankelijke bestemmingen in Zuidoost Azië, het zou bovendien ook nog eens het Sandbox Model van Phuket schaden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Phuket News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!