Er zwommen twee krokodillen na de overstroming in de provincie Ratchaburi rond, ze waren niet eens paars*

RATCHABURI:- De dorpelingen in het district Photharam, in de provincie Ratchaburi, troffen 2 krokodillen op straat aan kort nadat het waterpeil was gedaald.  Ze waren best angstig en vroegen de autoriteiten om de beesten te vangen, onderwijl vragen zij zich huiverig af of er nog meer in hun district rondscharrelen.

Dit omdat de lokale bevolking graag mag vissen en de kinderen graag mogen zwemmen in het water dat dit district rijk is, daarbij krokodillen kunnen grote schade aanrichten.

De 33-jarige Banjuap Kaewpaluek uit het district verklaarde dat het gebied was overstroomd en dat dorpelingen krokodillen in het gebied hebben gezien.  Hij vertelde bang te zijn dat de lokale bevolking, vooral kinderen die in het water gaan zwemmen en door de krokodillen worden aangevallen.

Khun Banjuap liet het nieuwsteam zien waar hij een krokodil gezien had, hij verklaarde dat er constant zware regenval in het gebied was.  Eind september vingen dorpelingen een krokodil van ongeveer 1 meter lang.  Toen 2 weken later een andere groep dorpelingen een dode krokodil vond met een lengte van ongeveer 2 meter lang.  De krokodil werd gevonden in hoog gras dat onder water stond.  De tweede krokodil werd gevonden op slechts 100 meter van waar de eerste krokodil werd gevangen.  Dorpelingen hebben geen idee waar deze krokodillen vandaan komen, maar zijn bang dat ze uit natuurlijk instinct kinderen zullen gaan aanvallen.

Veel lokale bewoners gaan vaak dagelijks vissen en kinderen zwemmen voor de lol in het water.  Velen kiezen ervoor om het water te laten voor wat het is omdat ze denken dat er meer krokodillen rondzwemmen.  Een groep dorpelingen doorzocht het gebied om er zeker van te zijn dat er geen krokodillen in het water zwommen.  

Khun Banjuap wil anderen waarschuwen om op te passen voor krokodillen, vooral in gebieden die zijn overstroomd.  Omdat niemand weet waar de krokodillen vandaan komen, kunnen ze zich overal verstoppen.  Banjuap vraagt ​​verwante functionarissen om het gebied te inspecteren en uit te zoeken waar deze krokodillen vandaan gekomen zijn, en hoopt dat het voor de autoriteiten géén geval van *paarse krokodillen betreft.

*Het begrip paarse krokodil is uitgegroeid tot een metafoor voor overdreven en klantonvriendelijke bureaucratie en regelzucht. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Khaosod.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!