Achtendertig landen worden nu in het kader van non- quarantaine per 1 november tot Thailand genoemd

BANGKOK:- Het Thaise “Daily News” wist deze vrijdagmiddag te melden dat de CCSA vanmiddag overwoog om de landen te groeperen op basis van economische waarde en vaccinatiedekking als een middel om te beslissen welke buitenlandse toeristen  vanaf 1 november naar Thailand mogen komen zonder in quarantaine te hoeven gaan.

In het kader zouden 38 landen overwogen worden, waarvan:
1. 24 zijn in de Europese Unie.

2. Vijf zijn de Scandinavische landen Finland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland.

3. Anderen zijn Israël, Zwitserland, de VAE, het VK, de VS, India, China, Qatar, Japan en Zuid-Korea.

Eerder had de Thaise premier verklaard dat tien landen met een laag risico vanaf 1 november quarantainevrije toegang zouden krijgen, hoewel alleen het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Singapore, Duitsland en China bij naam werden genoemd.

Een andere vraag is: Zullen Europese toeristen eigelijk wel  naar Zuidoost-Azië terugkeren.
Thailand lanceerde in juli Met véél bombarie een zogenaamd sandbox-schema in Phuket, het populairste strandeiland, waarvan de resultaten van het economisch succes verdeeld zijn.

Ook is het zo dat alle Zuidoost-Aziatische landen sterk afhankelijk zijn van toerisme en zoeken stuk voor stuk naar manieren om de vitale economische sector, die door de pandemie is geteisterd, een nieuwe impuls te geven.

Het is daarom ook géén wonder dat Zuidoost-Azië nu haast heeft om toeristen terug te verwelkomen: in 2019 was de toeristische sector nog € 340 miljard waard voor de regionale economie.  Het buitenlands toerisme was goed voor ongeveer een derde van het BBP van Cambodja en een vijfde van dat van Thailand.

Maar de coronapandemie heeft hard toegeslagen.  
De regio verwelkomde in nog 2019, 143 miljoen toeristen, maar vorig jaar stortte dit aantal in met 81%, waardoor het totaal aantal bezoekers terugliep tot slechts 26,1 miljoen, voornamelijk uit buurlanden, volgens gegevens van het blok van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN).

In 2019 was het Verenigd koninkrijk goed voor het 13e grootste aandeel toeristen in de regio, met 3,1 miljoen Britse reizigers die Zuidoost-Azië bezochten.  Volgens de gegevens van Asean Now bezochten ook 2,1 miljoen Duitsers en 2 miljoen Fransen de regio.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Daily News

3 gedachten aan “Achtendertig landen worden nu in het kader van non- quarantaine per 1 november tot Thailand genoemd”

  1. Laat alle mensen terug toe.
    Zowel gevaccineerde mensen als ongevaccineerde mensen.
    Schaf alle absurde maatregelen terug af. Probleem opgelost.
    Mensen zullen in drommen terug keren naar Azië en Thailand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!