Het eerste Thaise reddingsteam is in de door aardbeving getroffen Turkije aangekomen

BANGKOK:- Het eerste Thaise reddingsteam is gisteren in Istanboel aangekomen, terwijl het ministerie van Volksgezondheid aankondigde vandaag een medisch team van het leger te sturen, zo liet plv. staatssecretaris van het ministerie, Dr.  Narong Apikulwanich weten.

Khu. Narong zei dat het Thai Search and Rescue Team (USAR), dat bestaat uit 42 reddingswerkers en twee speurhonden, afgelopen donderdagavond met Turkish Airlines naar Turkije wad gevlogen om te helpen bij de 10-daagse zoek- en reddingsoperatie.

Het Koninklijke Thaise leger zal vandaag 17 officieren van het  Militair Medisch Hulpverleningsteam, afgekort het M-MERT geheten, naar Turkije sturen om het USAR-team te ondersteunen.  Het M‑MERT bestaat uit kinderorthopedisten, chirurgen, spoedeisende hulpartsen en internisten.  

Khun Narong zei dat de Turkse regering het Thaise Ministerie van Europese Zaken heeft benaderd om de benodigde medicijnen en medische apparatuur ter waarde van 3 miljoen baht te verkrijgen.  Het budget wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Khun Narong voegde eraan toe dat de Turkse regering een medisch team uit Thailand heeft gevraagd.  Thaise paramedici zijn echter niet door de WHO gecertificeerd om als paramedisch team te werken.  dr  Narong zei dat er verdere gesprekken over de situatie zullen zijn om de rol van de Thaise reddingswerkers en de operaties van het medische team af te ronden.  

Gisteren plaatste USAR Thailand details op zijn Facebook-pagina over de twee reddingshonden van de missie: Sierra, 6, en Sahara, 5, die golden retrievers zijn van de Thailand Rescue Dog Association.

Voor Thaise burgers in Turkije die noodhulp nodig hebben, is de Ambassade van Thailand in Ankara 24 uur per dag bereikbaar op +90 533 641 5698 en via hun Facebook-pagina.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise Media 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!