3 Thaise mannen en een Maleisiër krijgen in Thailand de doodstraf voor de moord op zakenman

SONGKHLA:- De provinciale rechtbank van Songkhla heeft gisteren vier van de zes beklaagden ter dood veroordeeld voor de moord op een Maleisische zakenman in 2015. De zakenman werd gedood na een juridisch geschil over een schuld van ongeveer 270 miljoen baht.

De aanhouding van een van de verdachten

De 54-jarige Lee Ah Han, was betrokken bij een juridisch geschil met een andere Maleisische staatsburger die hem naar verluidt 35 miljoen ringgit (ongeveer 270 miljoen baht) schuldig was. Khun Lee werd vermoord om de schuld weg te vereffenen, aldus de politie.

Op 4 december 2015 werden Lee en zijn vrouw neergeschoten door een man die een automatisch geweer gebruikte terwijl ze in hun zwarte Mercedes-Benz S300 op Kanchanawanit Road in het district Hat Yai reden.

Ze werden gevolgd door drie voertuigen. Lee’s vrouw raakte gewond maar overleefde de aanslag.

De drie voertuigen werden bestuurd door een groep bestaande uit een Maleisische man, vier Thaise mannen en een Thaise vrouw.


Drie van de mannen, onder wie de Maleisische, en de vrouw pleiten onschuldig. Allen kregen de doodstraf.

De schutter en zijn chauffeur, beiden Thai, bekenden hun schuld en werden veroordeeld tot levenslang in de gevangenis.

Tijdens het proces werden dertig getuigen ondervraagd. Provinciale advocaten hebben het bewijsmateriaal zorgvuldig beoordeeld en de getuigen ondervraagd omdat het een spraakmakende, gewelddadige misdaad was, zei Kosolwat Inthujanyong, de plv. woordvoerder van het bureau van de procureur-generaal.

Kosolwat zei dat het paar dat schuldig pleitte aanvankelijk zei dat ze onschuldig waren. Nadat ze hadden vernomen dat hun handlangers – die hen hadden ingehuurd om Lee te vermoorden – probeerden de moord volledig aan hen te wijten, gaven ze hun schuld toe, zei Kosolwat.

Executies in Thailand worden gedaan door middel van een dodelijke injectie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron:
Illustraties:Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!