Het eerste Songkran feest in vier jaar in Pattaya beloofd een happening te worden, die zijn weerga niet kent, met concerten, festivals, feesten en ja, watergevechten

PATTAYA:- Het eerste Songkran feest in vier jaar lijkt een groot evenement te worden in Pattaya, dit naarmate er meer evenementen, festivals, concerten en feesten worden aangekondigd.

Dit gegeven zal natuurlijk voor veel lezers polariserend en verdeeld zijn, want hoewel het evenement populair is bij toeristen, wordt het vaak gevreesd en veracht door veel expats, die voor de uitbraak van de Covid19 pandemie vaak een week lang achter hun deuren gebarricadeerd zaten of zelfs de stad ontvluchtten, in een om de watergekte te vermijden.

Het Songkran feest werd in 2020 en 2021 echter volledig geannuleerd in Thailand vanwege zorgen over de pandemie van Covid19. In 2022 waren alleen nog traditionele religieuze evenementen toegestaan ​​en werden ‘leuke’ evenementen, zoals de wereldberoemde watergevechten, verboden. Het  laatste volledige Songkran gebeuren was vier jaar geleden, in 2019. 

Dus, hoe zit het met 2023, wordt het weer een traditionele en conservatieve Songkran?
De kustplaats Pattaya gaat uit zijn dak, de entertainment-groep Rolling Loud Thailand komt tijdens Songkran naar Pattaya en kondigde hun volledige line-up aan, inclusief wereldberoemde rap- en hiphopartiesten zoals Cardi B, Chris Brown, Rick Ross, Travis Scott, Fat Joe, Lil Pump en tientallen anderen, zowel regionaal als internationaal.

Het evenement zal zeker veel jongere hiphop- en rapfans naar Pattaya doen toestromen voor misschien wel de sterkste line-up van artiesten op een muziekconcertfestival ooit in de omgeving van Pattaya.

Naast Rolling Loud is Pattaya begonnen met het plannen van zijn eigen Wan Lai, of Songkran-dag op 19 april, die zoals eerder vermeld, honderdduizenden bezoekers naar Pattaya trekt voor een van de wildste en natste feesten in Thailand en de hele stad laat feesten

En natuurlijk zal bijna elke bar, winkelcentrum en club in Pattaya ook grote feesten en evenementen voor Songkran gaan plannen. Voor degenen die van het festival houden, zou het een gedenkwaardige en drukke april moeten zijn. Voor de  lezers van Olleke Bolleke in Pattaya en lokale bewoners die geen fan zijn, is het misschien tijd om tijdens de Songkran-week een korte vakantie buiten de stad te plannen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!