UPDATE | Hoofdcommandant van politie Thailand geeft opdracht tot volledig onderzoek naar vermeende afpersingszaak van Taiwanese actrice

BANGKOK:- Terwijl er een “welles nietes strijd” is ontstaan tussen de Thaise wetshandhavers en een beroemde Taiwanese actrice die beweert te zijn afgeperst door de Thaise politie, heeft de commandant van de Thaise politie opdracht gegeven tot een volledig, transparant onderzoek.

Generaal Damrongsak Kittipraphat, de opperbevelhebber van de Koninklijke Thaise politie heeft opdracht gegeven tot een volledig en transparant onderzoek dat volgens hem eerlijk zou zijn voor alle betrokken partijen.

De actrice en beïnvloeder van sociale media, An Yu Qing, bekend onder haar Engelse naam Charlene An, is al enkele dagen bezig met haar verbaal online vanaf haar Instagram met de Thaise politie te sparren nadat ze beweerde dat ze door de Thaise politie was afgeperst bij een reguliere verkeerscontrolepost voor 27,000 baht tijdens een bezoek aan het land rond nieuwjaar. Sindsdien heeft ze beloofd nooit meer terug te keren naar Thailand.

De Thaise politie beweert echter dat ze volgens haar taxichauffeur en getuigen zwaar dronken was, een (in Thailand illegale) E-sigaret bij zich had, niet meewerkte en dat haar visum niet klopte. Charlene heeft al deze verklaringen ontkend en zei dat ze niet had gedronken, volledig meewerkte, hoewel ze toegaf dat er taalbarrières waren, maar geen enkele wet overtrad.

Een groot punt van onenigheid is dat Charlene beweert dat ze uit haar taxi naar een rustige omgeving is gehaald om te worden afgeperst voor geld, maar de Thaise politie beweert dat camerabeelden dit feit betwisten. Bovendien heeft de hoofdgetuige, haar taxichauffeur, in zijn verklaringen schijnbaar de kant van de politie gekozen en ook verklaard dat ze dronken was en zich hysterisch gedroeg in haar geschil met de politie.

Dit heeft geleid tot een voortdurende escalatie aan beide kanten, waarbij Charlene beloofde om Interpol en de Taiwanese politie erbij te betrekken en er een internationaal incident van te maken, en de Thaise politie die Thailand’s extreem strikte wetten inzake laster, smaad en smaad bedreigt.

Als resultaat van dit geharrewar is generaal Damrongsak Kittipraphat nu persoonlijk betrokken nadat zijn ondergeschikten het voortdurende drama de afgelopen dagen voornamelijk hebben afgehandeld. 

Premier Prayut Chan-O-Cha heeft ook om een volledig onderzoek gevraagd, omdat hij zich er terdege van bewust was dat dit van invloed zou kunnen zijn op het toerisme vanwege Charlene’s aanzienlijke volgers op Instagram en sociale media.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!