Het eerste Covid19 vaccin van Thaise bodem op mensen getest

~ALS PROEFKONIJN DIENEN~
(Dienen voor een of ander experiment)

BANGKOK:- Na testen op apen en ratten met een hoog slagingspercentage om de overdracht van Covid-19 te voorkomen, is het eerste in Thailand ontwikkelde vaccin sinds maandag op mensen getest.  De voorbereiding werd gerealiseerd door het Chula Vaccine Research Centre van de Chulalongkorn Universiteit en het King Chulalongkorn Memorial Hospital.  

Als het vaccin succesvol is, zal het ChulaCov19-vaccin de tweede Covid-19-verbinding zijn die in Thailand wordt geproduceerd naast het lokaal geproduceerde AstraZeneca-vaccin.  ChulaCov19 is een mRNA-vaccin, vergelijkbaar met de vaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna.  De vaccins werken door menselijke cellen te instrueren om een ​​”spike-eiwit” te maken om een ​​immuunrespons op Covid-19 op te wekken. 

De eerste fase van menselijke proeven voor het ChulaCov19-vaccin omvat gezonde vrijwilligers die onder medisch toezicht werken in het King Chulalongkorn Memorial Hospital. directeur van het ziekenhuis, Suttipong Wacharasindhu, bij de eerste fase zullen 72 mensen betrokken zijn, van wie de helft tussen 18 en 55 jaar oud is en de andere helft tussen 65 en 75 jaar. Sommige deelnemers krijgen een dosis van 10 microgram, terwijl anderen tussen 25mcg en 50mcg terwijl de onderzoekers werken aan het bepalen van de optimale dosering. 

Als de resultaten van fase 1 bevredigend zijn, begint fase 2 in augustus en zullen tussen de 150 en 300 proefpersonen betrokken zijn. 

Als beide fasen hoog zijn Volgens Suttipong kan fase 3 worden overgeslagen , en ChulaCov19 zou een niveau van effectiviteit en veiligheid kunnen vertonen voor het midden van volgende  volgend jaar in productie gaan.  Het vaccin is maximaal drie maanden houdbaar bij een temperatuur van 2 – 8 graden en is twee weken houdbaar bij kamertemperatuur.  

De Thaise onderzoekers worden ondersteund door Drew Weissman van de Universiteit of Pennsylvania, die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de RNA-technologie die leidde tot de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!