Het DSI in Thailand richt zijn speren op 854 geïmporteerde luxe auto’s

BANGKOK:- Het land’s DSI gaat zaken onderzoeken waarbij 854 geïmporteerde luxe auto’s betrokken zijn, gisteren heeft dit departement een ontmoeting gehad met het bureau van de procureur-generaal om zaken te bespreken waarin 114 verdachten 854 luxe auto’s ter waarde van 2,6 miljard baht hebben geïmporteerd en naar verluidt het betalen van douanerechten hebben “vergeten’.

Het DSI besprak tijdens de vergadering besprak de richtlijnen, processen en gerelateerde wetten en gaf vervolgens opdracht aan 10 onderzoekseenheden om sondes uit te voeren, zoals in de vergadering was besloten.

De directeur-generaal van het DSI, khun Triyarith Temahivong zal zo snel mogelijk naar concrete transparante resultaten gaan speuren.

Degenen die de douanewet BE 2560 (2017) overtreden, riskeren een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar of een boete van vier keer de prijs van de goederen inclusief accijns, of een combinatie van beide.

De regering zal naar verwachting zo’n 10 miljard baht binnenhalen aan achterstallige boetes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!