De Thaise neusspray trail tegen het Covid19 virus start in 2022 op mensen

BANGKOK:- Het Covid19 vaccin met neusspray “NASTVAC”, dat door het Nationaal centrum voor genetische manipulatie en biotechnologie (Biotech), is ontwikkeld zal naar verwachting tegen april 2022 op mensen gaan testen, zo liet Dr. Anan Jongkaewwattana, directeur van de Veterinary Health Innovation en  Management Research Group Unit dit afgelopen weekend weten.

Biotech is een filiaal van het Nationaal Agentschap voor Wetenschap en Technologie Development (NSTDA), dat sinds januari 2019 is begonnen met onderzoek naar het Covid19 vaccin.

“We verwachten alle vaccindocumentatie in februari volgend jaar bij de Thailand Food and Drug Administration (FDA) in te dienen en hopen dat de proef op mensen in april 2022 kan beginnen”, zei hij.  “In de proeffase zullen 200-300 doses NASTVAC worden toegediend aan vrijwilligers.  We zullen de aanvraag voor vrijwilligers aankondigen zodra de FDA de proef met mensen goedkeurt.”

“We hebben NASTVAC ontwikkeld op basis van drie soorten neussprayvaccins: het virusachtige deeltjes (VLP) vaccin, het op griep gebaseerde vaccin en het adenovirus-vectorgebaseerde vaccin”, voegde hij eraan toe.

Biotech zei in augustus dat laboratoriummuizen die werden behandeld met het adenovirus-sprayvaccin, een sterke immuunrespons vertoonden tegen Covid19.  Ondertussen genereerde het gemodificeerde griepvaccin hoge niveaus van zowel antilichamen als T-celimmuniteit bij muizen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!