Groot nest met eieren van de bedreigde groene zeeschildpadden op het eiland Phang-Nga ontdekt

PHANG NGA:- Op het strand van Koh Miang, 63 kilometer uit de kust van Phang-nga in de Andamanse Zee, werden zo’n 60 eieren van zeeschildpadden gevonden door medewerkers  van het Similan Islands National Park.

Alle 60 eieren werden in één nest gevonden.  De medewerkers zijn ervan overtuigd dat ze behoren tot de bedreigde groene zeeschildpad, die tijdens de vloed eieren op het strand gelegd heeft voordat ze naar de zee terug keerde, zo te oordelen naar sporen op het zand.

De medewerkers hebben alle eieren naar een veilige locatie gebracht en zullen over ze waken totdat ze uitkomen.  De pasgeborenen worden naar het Sea Turtle Conservation Centre gestuurd onder het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!