Het departement van vee, Thailand onthult strategieën om dumpen van eierprijzen te voorkomen

BANGKOK:- Het Department of Livestock Development concentreert zich op het elimineren van een aantal kippen en het stimuleren van de export in een poging om de instortende prijs van eieren te beteugelen tijdens het “vegetarische festival” (Gin Jay Festival) komende maand in oktober.

Ondertussen hebben diervoederfabrieken quota aangevraagd om andere rauwe diervoederingrediënten te importeren in plaats van de dure lokale maïs.

Voorafgaand aan het jaarlijkse vegetarische festival van 6-14 oktober, hield het veedepartement op 6 september een Zoom-conferentievergadering om preventieve maatregelen te bespreken, aangezien de prijzen van kippeneieren tijdens het festival zouden dalen.  

Vertegenwoordigers van het departement van internationale handel (DIT), coöperaties, verenigingen, clubs en kippenfokkers waren aanwezig, samen met de plv  directeur-generaal van het veedepartement.

 De bijeenkomst belichtte drie strategieën:

  • Leghennenbedrijven met meer dan 100.000 hennen gaan hennen van 75 weken oud moeten geruimd worden.  Bedrijven met 30.000-100.000 hennen moeten af ​​van hennen van 80 weken de nek omdraaien (sorry, maar is net nu eenmaal).
  • De 63 leghennenbedrijven met meer dan 200.000 kippen moeten van oktober tot november de export van eieren bevorderen met het beoogde aantal van 150 zeecontainers.  
  • Bedrijven die niet kunnen exporteren, moeten de kippen ruimen in de door het veedepartement voorgeschreven verhouding.

Het veedepartement moet de bevruchte eieren controleren, aangezien bevruchte eieren op de markt lijden hebben veroorzaakt bij kleine boeren.

Daarnaast heeft de vergadering voorgesteld aan het ministerie van Handel om degenen die kippeneieren exporteren te compenseren.  

Het ministerie werd ook aangespoord om de prijs van onbewerkte diervoederingrediënten te controleren en te controleren, of om diervoederfabrieken toe te staan ​​andere onbewerkte diervoederingrediënten te importeren ter vervanging van de lokale maïs, die momenteel hoog geprijsd is.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!