Bekende tijger na gevecht met een andere tijger aan zijn verwondingen in Noord Thailand gestorven.

UTHAI THANI:- Een tijger genaamd Thanakorn, één van de social media-sterren van Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary in Uthai Thani, is op 10-jarige leeftijd overleden.

Het Tiger Project van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation heeft op zijn Facebook-pagina aangekondigd dat de tijger deze week in het reservaat is overleden.

Hij stierf aan verwondingen die hij opliep tijdens het vechten met een andere tijger.

Onderzoekers van een bedrijf dat Thanakorn met een elektronische halsband in de gaten hield, meldden dat ze geen pols meer konden detecteren, wat hen ertoe bracht het gebied te voet te doorzoeken om hun vermoedens te bevestigen.

Op 10 maart verliet de tijger het reservaat om voedsel te zoeken in de buurt van een vuurleidingspost in het district Lan Sak.  Hij verorberde naar verluidt de hond van een politieagent.

Boswachters zochten naar Thanakorn en ontdekte hem twee dagen later met een lichte wond aan één van zijn poten.

De tijger Thanakorn, werd zes jaar geleden voor het eerst ontdekt, maar het kostte medewerkers van het nationale park meer dan twee jaar om het dier te benaderen en de halsband vast te maken vanwege het koppige karakter, waarna hij werd vernoemd naar de gouverneur van Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: DNP Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Bangkok post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!