Het decriminaliseren van marihuana is een gevaar voor de Thaise samenleving, artsen eisen op tot onmiddellijke intrekking van de legalisering 

BANGKOK:- Thaise artsen die verbonden zijn aan het invloedrijke Ramathibodi-ziekenhuis in Bangkok, hebben opgeroepen tot een onmiddellijk einde aan de liberalisering van marihuana in Thailand.

Dit nadat marihuana minder dan 7 weken geleden van de lijst met verdovende middelen van klasse 5 verwijderd. Sindsdien is het gebruik van marihuana bijna gratis en zijn er steeds meer apotheken, online verkoop en straatwinkels die het goedje verkopen.

Dit verraste velen, die zowel verheugd als ontsteld waren over wat Thailand had gedaan. De regering wilde in principe dat de marihuana alleen voor medicinale doeleinden zou worden gebruikt.  Maar er zijn teveel, te grote grijze gebieden in de wetgeving, zo beweert de Thaise medische wereld.

 Ze willen dat de plannen onmiddellijk worden stopgezet in afwachting van een degelijke openbare raadpleging en bewustmakingscampagnes.

Een commissie van de Tweede Kamer buigt zich momenteel over de noodzakelijke wetgeving.

De artsen in de privépraktijk, medisch specialisten en afgestudeerden van medische opleidingen – in totaal 851 mensen – schreven de commissie en eisten dat de plannen tijdens de vacatureperiode zouden worden ingetrokken.

Ze maken zich vooral zorgen over de gevolgen voor de kinderen en jongeren in het land. Dit ondanks het feit dat er al rookwetten zijn die het gebruik van marihuana beperken tot mensen ouder dan 20.

De brief identificeerde recreatief marihuanagebruik als een gevaar voor de volksgezondheid op zowel de korte als de lange termijn.

Een petitie voor de ommekeer op change​.org heeft al 6.000 handtekeningen ontvangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Aseannow 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Aseannow.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!