Het DDC waarschuwt ons tegen een Moderna vaccinatie die deze inenting als booster toegediend willen krijgen

BANGKOK:- Nu naar verwachting het Covid19 vaccin van Moderna volgende maand in privéziekenhuizen beschikbaar komen, zijn er misschien reeds gevaccineerde mensen die van plan zijn om een Moderna inenting als booster vaccin te laten prikken.

De Thaise gezondheidsdienst heeft gisteren een waarschuwing doen uitgaan, dat deze mensen eerst met hun arts moeten gaan praten, omdat de combinatie van dit mRNA-vaccin met andere typen niet op grote schaal is uitgevoerd.

De plv.  directeur-generaal van de Thaise gezondheidsdienst dr. Sophon Iamsirithavorn, beveelt de mensen die volledig tegen Covid19 virus zijn ingeënt aan, om eerst advies bij een arts in te winnen als ze overwegen een Moderna Spikevax-boosterinjectie te krijgen.

Veel Thaise mensen maar ook expats hebben vooraf het mRNA-vaccin bij particuliere ziekenhuizen besteld en betaald, die op hun beurt bestellingen via de farmaceutische overheidsorganisatie Moderna’s vaccin hebben geplaatst, zodat deze welgemeende waarschuwing voor gezondheidsproblemen op zijn plaats is.

Dr. Sophon zei dat mensen die nog geen enkel Covid19 vaccin toegediend hebben gekregen, onder normale omstandigheden onmiddellijk hun Moderna vaccinatie  kunnen krijgen, maar degenen die al vaccins van andere fabrikanten hebben gekregen, moeten eerst met hun arts gaan praten.

Hij zei dat vaccins niet in buitensporige hoeveelheden gegeven mogen worden, eraan toevoegend dat er onvoldoende gegevens zijn om de werkzaamheid te ondersteunen van het krijgen van een Moderna-prik na twee doses geïnactiveerd vaccin, een scenario waarmee veel Thaise mensen die al Sinovac- of Sinopharm-vaccins hebben gekregen, zouden worden geconfronteerd.

Er zijn echter WEL gegevens die het idee ondersteunen dat één dosis van het Comirnaty-vaccin van Pfizer, ook een mRNA-vaccin vergelijkbaar met Moderna, een goede immuunrespons en bescherming kan opwekken bij degenen die eerder twee injecties van een geïnactiveerd virusvaccin hebben gekregen.

Dr. Sophon adviseerde ook dat mensen die twee injecties met AstraZeneca- of Pfizer-vaccins hebben gekregen, op dit moment GÉÉN booster krijgen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!