Vorige week waren de gebroeders Marcel en Tyrone Sterkenburg live in de uitzending bij SBS 6 in het programma HLF8 van Johnny de Mol

HILVERSUM: Marcel Sterkenburg, lid van het Utrechtse de Halter, were op zondag 22 augustus wereldkampioen op het WK junioren op het onderdeel Grieks-Romeins in gewichtsklasse -82 kg.  Dit was voor Johnny de Mol een reden om de gebroeders Sterkenburg uit te nodigen om in de uitzending van het nieuwe televisieprogramma HLF8 te komen.

https://twitter.com/Hlf8Live/status/1437843060168220678/video/1

Menige medelander en vakantiegangers in pattaya kent de familie Sterkenburg waar moeder Bea als een kloek de familie bij elkaar houdt in een prachtige huis in Jomtien, vandaar dat uw nieuwsbeer graag aandacht geeft aan deze twee sporttoppers.

Het is voor het eerst dat De Halter een wereldkampioen in z’n geledingen heeft. Maar het was sowieso een gedenkwaardig weekeinde voor de club en de Nederlandse worstelsport. 

Op zaterdag wist namelijk tweelingbroer Tyrone Sterkenburg (-87) na een verloren eindstrijd tegen de Rus Adlan Amriev beslag te leggen op een zilveren plak.

De Hilversumse tweeling waren ook goede boksers, maar op een gegeven moment moesten ze kiezen. Ze zijn al heel jong lid geworden van De Halter.

Een jaar of zeven geleden zijn ze in Utrecht gestart met een Regionaal Talenten Centrum. En van die eerste lichting zijn alleen Tyrone en Marcel overgebleven. Samen met de Poolse bondscoach Mariusz Gicewitz zijn de drie over de wereld gereisd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: utrechtsesportkrant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!