Het aantal Covid besmettingen tijdens het Songkran dit jaar in Thailand 1,7 keer lager 

THAILAND:- Het aantal Covid19 besmettingen tijdens het Songkran-festival van dit jaar was 1,7 keer lager dan vorig jaar, zo bracht een commissie van Volksgezondheid naar buiten.

De officiële viruscontrolemaatregelen waren effectief ondanks het enorme aantal mensen dat tijdens de vakantie reisde, aldus vicevoorzitter van de commissie, Khun Chalermchai Boonyaleephan.

Vorig jaar stegen de gemiddelde dagelijkse Songkran-infecties van 1.394 tussen 13 en 17 april tot 1.856 tussen 20 en 24 april, een stijging van 33 procent.

“Ondertussen waren er tussen 13 en 17 april van dit jaar 34.002 besmettingen met Covid-19, voordat ze tussen 20 en 24 april opliepen tot 40.362, een stijging van 19 procent”, zo zei Khun Chalermchai.

Hij voegde eraan toe dat de infectiegegevens van dit jaar afkomstig waren van mensen die positief testten met behulp van RT-PCR-tests en antigeentestkits, aangezien 50 procent van de Omicron-gevallen asymptomatisch is.

“Daarom was het aantal Covid-19-infecties tijdens Songkran dit jaar 1,7 keer lager dan vorig jaar”, aldus Khun Chalermchai.

De Songkran van dit jaar zag één gemiddelde van 118 Covid-gerelateerde sterfgevallen per dag tussen 13 en 17 april, een stijging van 8 procent tot 128 sterfgevallen tussen 20 en 24 april.

Het sterftecijfer van Songkran Covid-19 voor dit jaar en vorig jaar zou echter twee weken na het einde van het festival worden vergeleken, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!