De meeste landgrenzen van Thailand zijn vooral nog gesloten

BANGKOK:- Nadat de CCSA vlak voor het weekend had aangekondigd dat Thailand de pre-travel PCR-testvereisten voor buitenlandse passagiers zal schrappen, herinnert het ministerie van Buitenlandse Zaken reizigers eraan dat de meeste landgrensovergangen voor hen gesloten blijven. 

Het CCSA bevestigde ook dat slechts vier landgrensposten voor toeristen en expats geopend zijn, namelijk die van: Nongkhai en Udon Thani (nabij de grens met Laos) en Songkhla en Satun (nabij Maleisië).  

De toeristen die via deze posten Thailand binnenkomen, moeten nog steeds een aanvraag indienen via het Thailand Passport, waarvoor PCR-tests vereist zijn voordat ze op reis gaan.

Er zijn verschillende documenten vereist voor het Thailand Paspoort, waaronder vaccinatiestatus, bewijs van boeking in een Thais hotel om resultaat van RT-PCR-test na aankomst, verzekeringsvereiste van US $ 20.000 en persoonlijke documenten.  De Tourism Authority of Thailand zegt dat het proces tot zeven dagen kan duren.

De Thaise immigratiedienst herinnerde de toeristen en expats er aan dat zijn bij een langdurig verblijf óók de verplichting hebben om zich voor Test & Go online te registreren om later terug te keren.  Terugkerende expats werden de toegang tot hun vlucht geweigerd als ze geen Test and Go QR-code konden overleggen.

Een geldige terugkeervergunning overlapt een bestaand visum, maar alle deelnemers, ongeacht de visumstatus, hebben voorafgaande goedkeuring van het Thailand-paspoort nodig.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!