Één op de vier inwoners van Bangkok bleef tijdens de nieuwjaarsvakantie in de hoofdstad

BANGKOK:- Bijna 77 procent van de ondervraagde inwoners van Bangkok liet weten dat ze van plan waren om tijdens het lange nieuwjaarsweekend de hoofdstad uit te aan, dit volgens de resultaten van de laatste enquête van de Bangkok Poll.

Maar liefst 76,9% van de 1.203 respondenten zei dat ze het land in zouden reizen om verdienste te verdienen (34,6% van degenen in deze groep), hun thuisprovincie te bezoeken of families in de provincies te ontmoeten (32,8%), en bezienswaardigheden te bezoeken (28,4%).

Van alle respondenten zei 23,1% geen plannen te hebben om te reizen vanwege hun werk of de lange vakantieperiode liever thuis door te brengen, volgens de opiniepeilers Onderzoekscentrum van de Universiteit van Bangkok, ook wel bekend als Bangkok Poll.

Gevraagd naar factoren die toeristische bestemmingen aantrekkelijk maken, wezen twee grootste groepen respondenten op netheid en gemak bij reizen (elk 26,7%), gevolgd door fotogenieke schoonheid (22,7%) en waar voor je geld (17,3%).

 Wat betreft mogelijke zorgen tijdens het reizen, wezen de meeste respondenten op een mogelijke heropleving van Covid-19, goed voor 52,2% van alle ondervraagden, gevolgd door ernstige verkeersopstoppingen (52,0%) en verkeersongevallen (48,2%).

De meeste ondervraagde Bangkokianen, 35,4%, zeiden dat ze bij koud weer in de bergen wilden aftellen naar het nieuwe jaar, gevolgd door 25,0% die eilanden of stranden koos, en 23,3% die koos voor boeddhistische tempels waar ze konden mediteren of  het bijwonen van oudejaarsgebeden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thais News bulletin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!