Het Culturele departement van Thailand lanceert een nieuw project om de traditionele Thaise keuken te promoten

BANGKOK:- Het departement van Culturele Promotie Thailand heeft een nieuw hartig project onder de naam “Thai Taste Therapy” gelanceerd met de bedoeling om de traditionele Thaise keuken en de gezondheidsvoordelen ervan over de hele wereld te gaan promoten.

De directeur van het departement, Khun Chai Nakhonchai zei dat het project de afdeling en 50 beroemde Thaise chef-koks samenbrengt om Thais eten te creëren met gezondheidsvoordelen, om te voldoen aan de behoeften van gezondheidsbewuste mensen wereldwijd.

Tom Yum Goong (pittige garnalensoep)

Hij zei dat het project werd gelanceerd in overeenstemming met de huidige situatie, waarin veel mensen letten op wat ze eten, en verwacht dat het Thaise eten zal helpen vertrouwen te winnen in het buitenland, en ook een nieuwe wereldwijde tag zal creëren met de naam ”s werelds lekkerste medicijn’.  ”

Som Tam (papajasalade)

De directeur vertelde dat het ministerie van culturele promotie tot nu toe 20 soorten Thais eten als cultureel erfgoed heeft geregistreerd, waaronder Tom Yum Goong (pittige garnalensoep) en Som Tam (papajasalade), eraan toevoegend dat de afdeling die ernaar streeft om meer Thais eten in de toekomst te registreren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!