De hele wereld wordt geconfronteerd met een condoom tekort

MALEISIË:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand weet natuurlijk niet of dit een fabeltje is of niet, aan fact tracking doet hij niet, zoals sommige van zijn kritische lezers beweren, maar voorlopig hebben verschillende fabrieken in Maleisië de productie stil moeten leggen, dankzij strikte lockdown-maatregelen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het zal maar zo kunnen zijn dat condooms het volgende item zijn dat schaarser wordt, aangezien één van ’s werelds grootste anticonceptieproducenten waarschuwt dat er een tekort op komst is.

In de Maleisische rubberfabriek “Karex Bhd” worden één op de vijf condooms ter wereld vervaardigd. In de huidige Covid19 pandemie heeft “Karex Bhd” in géén enkele van de drie Maleisische fabrieken ook maar één condoom kunnen produceren vanwege een door de regering opgelegde afsluiting om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen.

Daardoor is al een potentieel tekort van 1 miljard condooms ontstaan, die normaal gesproken internationaal op de markt worden gebracht door merken zoals Durex, geleverd aan staatsgezondheidszorgsystemen zoals de Britse NHS of gedistribueerd door hulpprogramma’s zoals het VN-bevolkingsfonds.

Het bedrijf kreeg afgelopen vrijdag onder een speciale vrijstelling toestemming om de productie weer op te starten, maar met slechts 50% van het personeelsbestand.

Makers van andere kritieke items zoals medische handschoenen hebben ook te maken gehad met haperingen in hun fabricage activiteiten in Maleisië 

De andere grote condoomproducerende landen zijn China, waar het coronavirus is ontstaan ​​en leidde tot wijdverbreide fabriekssluitingen, en India en Thailand.

In opmerkingen per e-mail verzonden, liet een woordvoerder van Durex weten dat de activiteiten normaal doorgaan en dat het bedrijf geen leveringstekorten ondervond.  “Voor onze consumenten, van wie velen geen toegang hebben tot winkels, blijven onze Durex-onlinewinkels open voor zaken.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkokjack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!