Het Covid19 virus dringt de fabriek van de Japanse autofabrikant Toyota binnen waarna de fabricage direct gestaakt wordt

BANGKOK:- De Japanse autofabrikant Toyota in Bangkok moet zijn productiefaciliteiten voor ten minste drie dagen staken omdat de fabriek is getroffen door het Covid19 virus. 

Volgens de Federation of Thai Industries (FTI) heeft Arrow Products haar fabriek gedurende 14 dagen gesloten nadat Covid19 infecties onder het personeel waren ontdekt.  Om auto’s te kunnen blijven assembleren, is Toyota op zoek naar onderdelen van andere leveranciers in Thailand en omringende landen.  

De FTI heeft zijn doelstelling voor de autoproductie dit jaar verhoogd naar 1,55 tot 1,6 miljoen stuks vanwege de goede exportvooruitzichten.  De derde virusgolf kan echter een klap uitdelen aan de binnenlandse auto-industrie.  

De FTI blijft optimistisch op de auto-exportmarkten, aangezien de vraag in veel landen, waaronder Nieuw-Zeeland, Japan, Mexico, Maleisië en Vietnam, stijgt en de wereldeconomie zich herstelt.  

In de eerste helft van dit jaar steeg de autoproductie in Thailand met 39,3 procent op jaarbasis tot 844.601 eenheden.  Alleen al in juni was er een stijging van 74,2 procent tot 74.574 eenheden in vergelijking met het voorgaande jaar. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: japantimes
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: japantimes.co.Jp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!