De Thaise politie treedt hard op tegen mensensmokkelbende in Tak

TAK:- Politieagenten van het Centrum voor Kinder-, Vrouwenbescherming en Anti-Mensenhandel hebben maandag drie verdachten gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij internationale mensenhandel in het district Mae Sot in de provincie Tak.

“De drie verdachten, van wie twee van Myanmarese nationaliteit, maken deel uit van de groep die slachtoffers uit Myanmar heeft vastgehouden in Thailand”, aldus luitenant-generaal Surachet Hakphan, assistent van de nationale politiechef.  “Politieagenten zijn bezig om de rest van de bendeleden op te sporen, dat zouden zeven personen zijn.”

Surachet alias “Big Joke” voegde verder toe dat uit voorlopig onderzoek is gebleken dat de verdachten de slachtoffers hebben geholpen de grens van Myanmar naar Thailand over te steken en vervolgens tot 120.000 baht contant hebben afgeperst van de slachtoffers of hun familieleden.  “Degenen die de vergoeding niet konden betalen, worden gedwongen tot prostitutie of te werken op vissersboten in Maleisië”, voegde hij eraan toe.

De drie werden beschuldigd van betrokkenheid bij mensenhandel en het witwassen van geld, terwijl de politie de autoriteiten in Myanmar heeft gewaarschuwd om mogelijke medeplichtigen te onderzoeken die nog in Myanmar zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!