8.000 aanklachten tegen Thaise burgers worden van tafel geveegd nadat kratom van de Thaise lijst met verdovende middelen is verwijderd

BANGKOK:- Meer dan 8.000 veroordeelden en verdachten zullen worden vrijgesproken van juridische aanklachten wanneer kratom op 24 augustus van de lijst met verdovende middelen wordt verwijderd, zo maakte de secretaris-generaal, Khun Wichai Chaimongkol bureau van de controleraad voor verdovende middelen bekend.

Kratom (Latijns: Migragyna speciosa) is een tropische groenblijvende plant met opioïde eigenschappen en enkele stimulerende effecten.  Het werd al lang in de traditionele geneeskunde gebruikt, maar werd onder de Narcoticawet van 1976 uitgeroepen tot een verdovend middel van klasse 5.

De wet is in 2021 ingediend om kratom van de lijst te halen.  De wijziging werd op 26 mei gepubliceerd in de Royal Gazette en de verwijdering van kratom van de lijst met verdovende middelen is van kracht vanaf 24 augustus.

Vanaf 24 augustus is kratom niet langer een verdovend middel.  Mensen kunnen de plant laten groeien en gebruiken in de kruidengeneeskunde en in eigen land verhandelen.  Het gebruik van kratom bij de productie van verdovende middelen is echter verboden.

Als gevolg hiervan zullen ongeveer 1.000 mensen die zijn veroordeeld in gevallen van gebruik, verkoop en het in bezit hebben van kratom vrijgesproken worden van de aanklacht.

De namen van nog eens 7.404 mensen die zijn gearresteerd, aangeklaagd of aangeklaagd in 6.927 gevallen van 1 oktober 2020 – 6 augustus 2021, zullen ook worden vrijgesproken van het misdrijf.

Over compensatie hield de secretaris-generaal bureau van de controleraad voor verdovende middelen wijselijk zijn mond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!