Het consumentenvertrouwenindex in Thailand stijgt voor 4e maand op rij ondanks wijdverbreide overstromingen

BANGKOK:- De Kamer van Koophandel van de Universiteit van Thailand, het UTCC, heeft een schatting gemaakt van de economische schade door wijdverbreide overstromingen in Thailand.  De universiteit verwacht 12-20 miljard baht aan schade, wat het BBP met 1-1,5% zal schaden.  Ondertussen steeg de Consumer Confidence Index (CCI) in september voor de vierde maand op rij.

De voorzitter van het UTCC, Khun Thanavath Phonvichai meldde dat de CCI in september 44,6 bedroeg, voor de vierde maand op rij.  De index staat op het hoogste niveau in 8 maanden.  

Khun Thanavath zei dat de belangrijkste reden voor de verbetering de perceptie van de consument is dat de economie verbetert als gevolg van de opheffing van de Covid-situatie.  Tegelijkertijd kunnen buitenlandse toeristen Thailand gemakkelijker binnenkomen door de opheffing van Covid-beperkingen.  Ook de prijs van benzeen is aanzienlijk gedaald sinds de piek in de eerste helft van het jaar.

Volgens Khun Thanavath blijven de  consumenten bezorgd over de hoge kosten van levensonderhoud en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.  De stijging van de belangrijkste rentetarieven in veel economieën baart consumenten ook zorgen.  Deze factoren kunnen ertoe leiden dat de Thaise economie minder groeit dan de beoogde bandbreedte van 3,0-3,5%.

Volgens de UTCC-voorzitter zijn de signalen voor economisch herstel nog zwak.  Daarom moet de staat ingrijpen om overstromingsschade aan te pakken, energieprijzen te subsidiëren en belangen te reguleren.  De staat moet er ook voor zorgen dat de productiekosten van de bedrijven niet zodanig stijgen dat het herstel van de economie in gevaar komt.

Volgens de UTCC zullen de recente overstromingen in Thailand leiden tot economische verliezen van 12-20 miljard baht.  Dit zal het BBP met 1 tot 1,5% gaan beïnvloeden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: ASEAN NOW

Eén gedachte over “Het consumentenvertrouwenindex in Thailand stijgt voor 4e maand op rij ondanks wijdverbreide overstromingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!