Bomaanslagen op de Thais Myanmarese vriendschapsbrug in Mae Sot in West-Thailand 

TAK:- Afgelopen zaterdagnacht zijn er twee bommen in de buurt van de eerste Thais Myanmarese vriendschapsbrug , net over de grens van het Mae Sot-district in de provincie Tak ontploft.

De eerste bom ontplofte om 19.20 uur bij de grenscontrolepost Myawaddy-Mae Sot, waarbij één auto beschadigd raakte.

De tweede bom ontplofte kort daarna op de Bayinnaung-markt, ongeveer 1 kilometer van het controlepunt Myawaddy-Mae Sot.

Veiligheidsfunctionarissen in Mae Sot zeiden dat bij de aanslagen geïmproviseerde explosieven werden gebruikt.  Er waren geen berichten over slachtoffers.

De veiligheidsdiensten menen dat de bommen (waarschijnlijk) door een groep zijn geplaatst, die zich verzet tegen het militaire regime van Myanmar.  Het land is verzeild geraakt in een burgeroorlog sinds het leger in februari vorig jaar een staatsgreep pleegde.

Dit zijn de tweede bomaanslagen op de grens tussen Myawaddy en Mae Sot dit jaar tot nu toe.  Het eerste incident vond plaats op 23 april toen een autobom die was geplant aan de voet van de eerste Thai-Myanmar Friendship Bridge bij de Myawaddy-Mae Sot grenscontrolepost ontplofte, waarbij een gebouw met vier verdiepingen en winkels in de buurt beschadigd raakten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!