De FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar heeft invloed op de zitcapaciteit voor binnenlandse vluchten

THAILAND:- De FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar, die volgende maand van start gaat, heeft invloed gehad op de zitcapaciteit in het hoogseizoen naar Thailand, aangezien luchtvaartmaatschappijen verschuiven naar routes die voetbalfans bedienen.

Volgens het Thaise bureau van de burgerluchtvaart, het CAAT, steeg het aantal geplande vluchten naar Thailand in de maanden oktober-maart met 74,1% ten opzichte van het zomerschema van dit jaar, maar bleef het 67,6% lager dan in dezelfde periode voor het WK.

Khun Siripakorn Cheawsamoot, de plv.  gouverneur voor Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Amerika bij de Tourism Authority of Thailand (TAT), zei dat grote luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten hun vloot moeten uitbreiden om aan de vraag naar het WK te voldoen.

Qatar, het gastland, en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), een luchthub in de regio, zullen drukker luchtverkeer krijgen en beide moeten extra vluchten voorbereiden om voldoende aanbod voor het evenement te garanderen, zei Siripakorn.  Hij zei dat Qatar Airways tijdens het hoogseizoen geen extra vluchten naar Thailand aanbood en dat hetzelfde zou kunnen gebeuren met Emirates, een officiële partner van het toernooi.

Volgens het CAAT is het aantal vluchten van Qatar naar Thailand teruggebracht van 984 in de zomerdienstregeling tot 727 in de periode oktober-maart, terwijl het aantal vluchten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten licht is gedaald van 1.209 in de zomer naar 1.113 in de periode oktober-maart.

De vliegtarieven voor directe vluchten van het Midden-Oosten naar Thailand stegen van gemiddeld 15.000-20.000 baht vóór de pandemie naar 25.000-30.000 baht.  “De langeafstandsmarkten vanuit Europa zullen worden beïnvloed”, aldus Siripakorn.

Het TAT moet nauw samenwerken met de luchtvaartmaatschappijen die de vluchten naar Bangkok nog niet hebben hervat, zoals:  B. British Airways, dat eerder aankondigde de route naar Bangkok tot volgend jaar op te schorten.

“Directe vluchten zijn de sleutel tot herstel van het toerisme.  Degenen die koopkracht hebben, willen nog steeds reizen’, zei hij.  “Maar onder de huidige omstandigheden is het voor hen moeilijker om vacatures te vinden die bij hen passen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wochenblitz 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!