Het Chonburi Provinciaal Transport departement zet met de hoofdcommissaris van politie Pattaya controleposten op om Bolt chauffeurs te bestraffen

PATTAYA:- Gisteren aan het begin van de avond hadden verschillende autoriteiten waaronder khun Chatchai Anantakul, van het Chonburi Provinciaal Transport, samen met Kolonel Thanapong Phothi, hoofdinspecteur van het politiebureau van Pattaya en enkele andere hotemetoten gezamenlijk  een controlepost opgezet om overtreders die het verkeerde type voertuig gebruiken, volgens artikel 21 van de Motor Vehicle Act, aan te pakken.

Deze controlepost, speciaal gericht op Taxiservice Bolt, werd na klachten van de “Bath Bus Coöperatie Pattaya” ingesteld met betrekking tot het gebruik van het verkeerde type voertuig, met name het gebruik van privé autos, doordat de Bolt applicatie bij onnoemelijk veel mensen in de  toeristische gebied van Pattaya populair is. Dit veelvuldig gebruik zorgt ervoor dat een groep openbare taxi’s geen klanten meer heeft. 

De bovengenoemde autoriteiten hebben de hoop uitgesproken een groot aantal overtreders te kunnen betrappen, om een boete van 2.000 baht voor het gebruik van het verkeerde type voertuig, sectie 21 van de Motor Vehicle Act uit te delen.

Menige chauffeurs vertelde met tranen in de ogen dat ze door de Covid19 pandemie hun baan waren kwijtgeraakt en nu rijst in de kom verdienen, door de eigen auto te gebruiken en op die manier trachten een paar honderd baht te verdienen.  Als deze poging om het hoofd boven water te houden met een boete van 2000 Baht beloond word, waar blijft de menselijkheid dan, zo vragen zij zich af en zouden willen dat de autoriteiten wat meer sympathie voor hen tonen.

Olleke Bolleke in Pattaya

4 gedachten aan “Het Chonburi Provinciaal Transport departement zet met de hoofdcommissaris van politie Pattaya controleposten op om Bolt chauffeurs te bestraffen”

 1. Dit is nou weer een vorm van jaloezie.
  De ,,gewone taxi,, hebben de naam om de klanten zoveel mogelijk optelichten.
  Ik heb meerdere keren meegemaakt dat je een prijs afspreekt en aan het einde van de rit meer moet betalen!!
  Komt een of ander smoesje uit de lucht vallen…,dus betalen maar.

  Kan bij Bolt niet.
  Je krijgt van tevoren een bericht op je telefoon over de prijs, chauffeur,merk auto,kenteken.

  Zodra je op bestemming bent, een bericht op je telefoon over de rit.
  Heb je een klacht, direct vermelden.
  En de chauffeur wordt aangepakt.

  Dus die andere taxies hebben hét nu aan hun zelf te danken dat ze minder klanten krijgen.
  En Ja dan ga je zoeken!!

  Ik blijf bij Bolt. Prima bedrijf 👌👌👌👌

  1. Wij gebruiken ook veel Bolt, maar moet ook eerlijk zeggen dat ik me soms schaam voor de lage prijs, z.eker van de Bolt Economy rijders (waar het artikel bermoedelijk over gaat) Van Soi10 naar Tepprasith Market door het drukke verkeer voor 70 baht. Is veel te weinig, we ronden het dan wel naar boven af maar dat zal lang niet iedereen doen. Verklaard ook waarom regelmatig ritjes van Bolt Economy gecancelled worden door de chauffeur met een of ander smoesje. Na voor 1 rit 4 annuleringen te hebben gehad, nemen we de “gewone” bolt optie. (Wat ook vaak gewoon een “zwart rijder” blijkt te zijn) ietsje duurder maar eerlijk gezegd nog steeds te goedkoop. Tja daar kunnen de publieke taxis nooit tegenop, en de eerlijken aal helemaal niet. Ik snap hun standpunt wel (evenals enkele jaren geleden in Nederland mbt Uber Pop taxis). Maar bolt (en Grab) zijn zo veel makkelijker en prettiger.

 2. Ik nam bolt uit veiligheid ,mensen zonder mondkapjes ,12 mensen in een bath bus verschrikkelijk hard rijden ,weg rijden terwijl mijn vrouw nog in moest stappen ,niet meenemen als je geen 100 bath p.p .betaald ,of instappen en naar een stuk gereden hebben vroeg de chauffeur extra geld en wij weigerde ,gevolg uitstappen,auto ,met kapotte uitlaat verrotte schokbrekers ,nooit geen bath bus meer ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!