Het charmante Chiang Khan in Noord-Thailand is erg trendy onder de Thaise toeristen in dit lange weekend

LOEI:- Duizenden mensen stroomden naar het pittoreske district Chiang Khan in de noordoostelijke provincie Loei om te genieten van de koele lucht en te genieten van het lange vakantieweekend in het koninkrijk.

Sinds het lange weekend op donderdag begon, arriveren er dagelijks ongeveer 10.000 voornamelijk Thaise toeristen.  Voor velen was het de eerste reis naar het binnenland sinds de Covid19 pandemie het land trof in 2020.

Het relaxte grensstadje langs de Mekong-rivier heeft zijn ‘oude wereld’-charme behouden met zijn Chai Khong Road aan de rivier, omzoomd met teakhouten hotels in Indochinese stijl.  De boulevard is afgesloten voor verkeer en verandert ’s avonds in een gezellige avondmarkt.

Andere attracties in Chiang Khan zijn de Phu Thok-berg met uitzicht op een “zee van mist” boven de Mekong, een nieuwe glazen skywalk op de Phu Phra Yai-heuvel en verschillende tempels in Lao-stijl.

De mensen die op deze zaterdagochtend de Phu Thok-berg bezochten, voelden de kou toen de temperatuur daalde tot 18 graden Celsius en de heuvel werd bedekt met een zee van mist.

Chiang Khan is één van de twee Thaise steden die zijn opgenomen in de lijst “2020 Duurzame Top 100 Bestemmingen” van Green Destinations.  Green Destinations is een in Nederland gevestigde non-profit stichting die zich richt op de ontwikkeling en erkenning van duurzame bestemmingen.

De andere Thaise stad op de lijst was Nan’s Old City in het meest oostelijke deel van Noord-Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!