Parkmedewerkers ontdekte schildpad-eieren in het Ao Siam National Park in Zuidwest Thaiand, het nest bleek toch niet verlaten

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Medewerkers van Ao Siam National Park in Prachuap Khiri Khan hebben dit jaar het eerste zeeschildpaddennest gevonden, echter wel veel later dan verwacht.

Een gezamenlijke patrouille van het park en de Siam Marine Rehabilitation Foundation vond sporen van het nest tijdens het zoeken op een strand op het puntje van Koh Thalu.

Het broedseizoen van schildpadden in de Golf van Thailand duurt gewoonlijk van mei tot juli, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid dat de zeedieren het park dit jaar misschien hebben verlaten.

Die angsten verdwenen afgelopen woensdag om 8.30 uur toen de patrouille een afdruk van 66 centimeter in het zand ontdekte die was achtergelaten door een moederschildpad.  Het nabijgelegen nest werd gemeten op 38 cm breed en 32 cm diep.

Het personeel ontdekte het nest en vond 137 eieren, waarvan er slechts één gebroken was.  Ze hebben de eieren naar een schildpad-kwekerij gebracht om te voorkomen dat ze door de golven worden weggespoeld.

Het personeel van de kwekerij zal de eieren de klok rond in de gaten houden totdat ze klaar zijn om uit te komen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!