Het CCSA stelt richtlijnen op om Thailand op tijd te heropenen voor het hoogseizoen

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA heeft  nieuwe richtlijnen vrijgegeven om het land vanaf oktober weer open te stellen voor toeristen. Dit was een reactie op de oproep van premier Prayut Chan-o-cha aan agentschappen om een ​​systeem te bedenken om het land dit jaar tijdens het hoogseizoen te heropenen.

De nieuwe richtlijnen van de CCSA zijn:

• Onderzoek welke gebieden kunnen worden heropend onder sandbox-omstandigheden in overeenstemming met het Phuket Sandbox-schema.  Als het eilanden zijn, kunnen ze lid worden van de 7+7 sandbox-extensie.  Als het gebieden zijn met luchthavens, kan een systeem worden opgezet om Covid-19-tests uit te voeren arriverende toeristen.

• Kom met preventie- en bestrijdingsmaatregelen in gebieden die worden opengesteld.  Zorg ervoor dat de lokale bevolking is voorbereid en zorg dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

• Kijk of de te heropenen gebieden voldoende ziekenhuisbedden en medici hebben om patiënten te behandelen als infecties zich verspreiden.

De ministeries van Volksgezondheid en Toerisme en Sport zullen naar verwachting de details van deze maatregelen bespreken, waarna de ministeries van Binnenlandse Zaken en Toerisme en Sport het land in twee fasen zullen heropenen:

• Fase 1 vanaf 1 oktober: Gebieden klaar om te heropenen onder sandbox-schema’s.

• Fase 2 vanaf 15 oktober of 1 november: heropening van bestemmingen met culturele bezienswaardigheden, bergen of zeeën in het noorden en oosten van het land.

Ondertussen is het plan om Bangkok per 1 oktober te heropenen met twee weken uitgesteld omdat de meeste inwoners wachten op hun tweede prik. Het hoofdstad zou nu op 17 oktober heropend gaan worden.

Tot nu toe is 37 procent van de bevolking van de stad volledig gevaccineerd, terwijl nog eens 33 procent wacht op hun tweede injectie.

Naast Bangkok staat ook de heropening van Pattaya, Chiang Mai, Hua hin en Cha-am op stapel.  Thailand heeft Phuket en Koh Samui al geopend onder sandbox-omstandigheden, gevolgd door Krabi en Phang Nga.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!