Facebook-pagina van de Thaise overheid biedt excuses aan tegen popster Lisa na het plaatsen van controversiële cartoon

BANGKOK:- Een Facebook-account van de Thaise overheid over Covid19 bewustzijn heeft zich bij popster Lalisa Manoban alias “Lisa” verontschuldigd na het plaatsen van een cartoon die haar fans bekritiseerden als griezelig en seksistisch.

Lisa, lid van de Zuid-Koreaanse meidengroep Blackpink, verheugde haar fans in Thailand door haar eerste solo-muziekvideo afgelopen vrijdag (10 september) uit te brengen.

De voormalige inwoonster van Buriram draagt ​​een spectaculaire traditionele Thaise hoofdtooi in de video, die in minder dan een week tijd meer dan 152 miljoen op YouTube is bekeken

Haar fans van sociale media waren echter woedend op woensdag nadat het Facebook-account van de regering “Thai Roo Soo Covid” (Thaise weet hoe ze met Covid-19 moeten omgaan) een cartoon van hun idool plaatste.

Op de cartoon staat Lisa afgebeeld in haar traditionele Thaise outfit, met een bord met de tekst “Ik heb de strengste preventieve maatregel tegen Covid-19 voor jou”.  Naast haar zit een oude man wiens tekstballon zegt: “Je bent heel schattig, ik vind je leuk”.

Gebruikers van sociale media klaagden al snel dat de cartoon seksuele intimidatie aanmoedigde.

 De paginabeheerder verwijderde uiteindelijk het bericht en legde uit dat het de bedoeling was om preventieve maatregelen tegen Covid-19 te promoten.

De pagina verontschuldigde zich ook bij Lisa en haar familie voor de overtreding die de cartoon had veroorzaakt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!