Het Phuket Vegetarisch Festival krijgt “groen licht” om van 6 tot 14 oktober georganiseerd te worden

PHUKET:- Het jaarlijkse Phuket Vegetarisch Festival heeft de goedkeuring gekregen om te worden van 6 tot 14 oktober georganiseerd te worden. Voor degenen die nog nooit van het festival hebben gehoord, het staat niet bepaald bekend om het vegetarische eten.  Het is eigenlijk een zeer spirituele viering waarbij sommigen zelfverminking beoefenen om in een trance-achtige staat te komen en geesten door hun lichaam te kanaliseren.

Tijdens de straatprocessies van het festival doorboren sommigen hun wangen met grote voorwerpen, zelfs zwaarden, en sommigen snijden hun tong urenlang continu terwijl het bloed op straat druppelt.  Door de week onthouden mensen zich van het eten van vlees en het drinken van alcohol.

Het festival trekt duizenden toeristen uit het hele land.  Vorig jaar kregen mensen het advies om social distancing te respecteren en mondkapjes te dragen.  De gouverneur van Phuket had zelfs geadviseerd dat deelnemers de hoeveelheid zelfverminking te beperken.

Volgens de Phuket News werd het festival van dit jaar goedgekeurd tijdens een recente bijeenkomst in de Provinciale Hall met functionarissen en vertegenwoordigers van 30 heiligdommen over het hele eiland.  De vice-gouverneur zei dat het belangrijk is om het festival te laten plaatsvinden, maar dat er strikte ziektebestrijdingsmaatregelen moeten zijn, zoals een limiet op het aantal mensen bij ceremonies bij deelnemende heiligdommen en mensen moeten sociale afstand nemen.

 De Covid19 preventiemaatregelen moeten nog worden geformaliseerd en voorgelegd aan het Comité voor overdraagbare ziekten, maar de vice-gouverneur zegt dat het Phuket Public Health Office maatregelen en normen voor heiligdomkeukens heeft geschetst, waaronder de eis dat alle koks om de drie dagen op Covid-19 worden getest  dagen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!