Het CCSA bevestigt dat er 100.000 Covid patiënten in Bangkok in thuisisolatie zitten

BANGKOK:- Nu de laatste golf van Covid19 pandemie geen tekenen van afname vertoont, zitten bijna 100.000 patiënten thuis in isolatie in Bangkok.  Khun Apisamai Srirangson van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, bevestigde het laatste cijfer en voegde eraan toe dat alle patiënten worden verzorgd.

“Het aantal patiënten in thuisisolatie in Bangkok bereikte op 5 augustus bijna 100.000. Alle sectoren werken er hard aan om ervoor te zorgen dat mensen veilig en snel worden verzorgd.”

Volgens een bericht van Bangkok Post zijn er in de hoofdstad 232 centra die helpen bij de zorg voor thuisgeïsoleerde patiënten.  Khun Apisamai voegt eraan toe dat mensen die vermoeden dat ze besmet zijn, nu antigeentestkits kunnen kopen nadat het ministerie van Volksgezondheid de regels voor de beschikbaarheid van ATK’s heeft gewijzigd.

In totaal zijn 19 merken testkits goedgekeurd door de Food and Drug Administration, en naar verwachting zullen er nog meer worden toegevoegd.  De kits kunnen alleen worden gekocht bij geautoriseerde ziekenhuizen of apotheken en kunnen niet online of in gemakswinkels worden verkocht.  

Khun Apisamai vertelde ook dat het Nationaal gezondheidsbureau ook een budget van 1 miljard baht heeft gereserveerd voor de aankoop van 8,5 miljoen kits, die aan het publiek zullen worden verstrekt.

De Bangkok Metropolitan Administration maakte bekend dat sinds 20 juli ongeveer 20% van de mensen die ATK’s hebben gebruikt positief zijn getest op Covid-19.

“Volgens het beleid van het departement Medische Diensten moeten mensen die besmet zijn met Covid-19 tijdig medisch worden behandeld.  Als de testresultaten positief zijn, raak dan niet in paniek.  Meld u gewoon aan door te bellen naar 1330 of neem contact op met het ziekenhuis waar u bent getest.”

Note van Olleke Bolleke: dergelijke sneltesten zijn o.a. bij de Facino Apotheek voor 350 baht verkrijgbaar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!