Aanhangers van de monarchie beweren dat demonstranten tijdens de geplande demonstraties morgen zich schuldig maken aan een biologische oorlogsvoering.

BANGKOK:- De Pro-monarchie groepen in Bangkok hebben om militaire bescherming gevraagd tegen het  protest dat voor morgen gepland is, en gaan zelfs zo ver dat ze beweren dat de organisatoren van protesten zich schuldig maken aan biologische oorlogsvoering.

Het Centrum van het Volk voor de Bescherming van de Monarchie heeft een petitie ingediend waarin wordt verzocht om militaire interventie van legerchef-generaal Narongpan Jittkaewtae om de monarchie te beschermen tegen demonstranten.

De Vrije Jongerenbeweging heeft voor morgen een groot protest gepland, waarin ze van plan zijn samen te komen bij het Democratiemonument en van daaruit naar het Grand Palace te lopen, ondanks een recentelijke verbod op samenscholing welke afgelopen dinsdag in de Thaise Staatscourant werd gepubliceerd.

De voormalige adjunct-directeur van de National Intelligence Agency plaatste vraagtekens bij het belang van de datum van de mars die valt op de 56e verjaardag van de eerste gewapende opstand tegen Thailand door de verboden Communistische Partij.

De leider van Thai Pakdee, een partij voor de monarchie, heeft op Facebook beschuldigt de demonstranten in wezen van biologische oorlogsvoering. In zijn post deelde hij zijn vermoeden dat de demonstranten van plan zijn de bijeenkomst te gebruiken om opzettelijk te verspreiden wat hij het ‘biologische wapen’ van Covid-19 noemde.  Hij gelooft dat ze van plan zijn een uitbraak te creëren die ze de regering en de monarchie zullen verwijten om hun falen bij het aanpakken van de Covid-19-pandemie te benadrukken.

De leiders van beide groepen willen dat het leger en andere veiligheidsagenten proactief zijn in het beschermen van de monarchie ter voorbereiding op het protest.  Ze zeggen dat het Grand Palace een heilige plaats is, omdat het de thuisbasis is van zowel de officiële bewoners van de koning als van de tempel van de Smaragdgroene Boeddha.  

Aanhangers zeggen dat deze gebouwen in hoog aanzien staan ​​bij de Thaise bevolking en dat demonstranten het paleis op generlei wijze de gebouwen mogen beschimpen.

Maar te midden van deze verhevigde retoriek vraagt ​​Thai Pakdee aanhangers van de monarchie om af te zien van tegenprotesten en om de situatie niet te verergeren.  De leider drong er bij mensen op aan om te wachten tot het juiste moment daar is.

We moeten geduld uitoefenen en wachten tot de tijd rijp is, vanaf dat moment zal alles veranderen en zal het niet eindigen zoals het was.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangok
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!