Dood verklaarde Thaise verpleegster bewijst op sociale media dat ze nog springlevend is

THAILAND:- Een Thaise verpleegster stond gisteren op om te bewijzen dat ze nog leeft, ondanks online publicaties waarin werd verklaard dat ze was overleden door het verzorgen van Covid19 patiënten gedurende zeven opeenvolgende dagen.

Het nieuws van haar zogenaamde dood ging vlotjes door Thailand viraal totdat ze op haar Facebook-pagina bewees dat het een grote fabel was, die iemand uit de duim had gezogen, ze kwam erachter nadat van een vriend haar attendeerde op haar zgn. Dood.

In haar posting schreef de verpleegster dat ze uitstekend sliep en tot nu toe geen enkele Covid-19-patiënt heeft behandeld. Ze schreef ook dat ze de Facebook groep had gevonden die het nepnieuws lanceerde en riep mensen op om  deze onzin niet meer te delen.

De verpleegster plaatste later een foto van zichzelf buiten een politiebureau.  In de post zei ze dat afbeeldingen van haar in haar verpleegstersuniform ook zijn gebruikt op pornografische websites en dating-apps.

Ze plaatste een derde Facebook-bericht waarin stond dat ze nog steeds door het ziekenhuis dartelde en niet besmet was met Covid-19.  Ze voegde eraan toe dat het nieuws over haar zogenaamde dood op grote schaal werd gedeeld op sociale media.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!