De politie in Khon Kaen wordt geacht het gezond verstand te gebruiken en moeten niet zo streng zijn

KHON KAEN:- Na de arrestatie van afgelopen zondag van twee vrouwen in Khon Kaen, die betrapt werden op het thuis kweken van een cannabisplant als medicatie, is de lokale politie opgedragen hun gezond verstand te gebruiken bij het handhaven van een wet die cannabis reguleert.

De politie kreeg kritiek op hun optreden, wat ertoe leidde dat, de hoofdcommissaris van de Provinciale Politie Regio 4, generaal Yanyong Wet-Osot de regionale politie opdroeg de wet niet te streng te handhaven tegen mensen die cannabis kweken en gebruiken om medische redenen.

“Zelfs als blijkt dat ze geen toestemming hebben om een ​​cannabisplant te kweken, moet een verdachte in plaats daarvan een waarschuwing krijgen en vertellen waarom het illegaal voor hem is om de plant in bezit te hebben”, zo verklaarde woordvoerder van de regionale politie, generaal-majoor Phaisan Luesombun, daarbij verwijzend naar het bevel van luitenant-generaal Wet-osot.

De woordvoerder zei dat, aangezien de wet bedoeld is als een instrument om het gebruik van cannabis als verdovend middel tegen te gaan, degenen die niet van plan zijn de plant voor dat doel te gebruiken, dienen in plaats van een waarschuwing wel met onmiddellijk juridische stappen geconfronteerd te worden.

Na de arrestaties afgelopen weekend bezocht kolonel Direkrit Panrueansaen, hoofd van de politie van Ubonrat in Khon Kaen, de vrouwen thuis en legde de situatie uit aan hen en hun familie, zei generaal-majoor Luesombun.

Afgelopen zondag had de recherche van het plaatselijke politiebureau, de 72-jarige Khun Ubonrat Nang Mahasena, 72, en haar 48-jarige nicht, Khun Bunseng Singhoen, aangehouden nadat ze hadden ontdekt dat ze elk een cannabisplant thuis hadden staan

Ze werden beschuldigd van bezit van een type 5 verdovend middel (marihuana) zonder toestemming waarna ze op borgtocht werden vrijgelaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: banmuang
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: banmuang.co.th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!