Het BMA heeft de internationale luchthaven Suvarnabhumi gecontroleerd of het gereed is voor de heropening op 1 november

SAMUT PRAKAN:- De ambtenaren van de Bangkok Metropolitan Administration, het BMA, hebben gisteren Suvarnabhumi Airport bezocht om de preventieve maatregelen tegen Covid-19 te controleren voordat de provincie vanaf 1 november weer open gaat voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers.

De provincie groot Bangkok zal zich bij andere 14 provincies voegen in de proeffase van het heropenen van Thailand voor buitenlandse toeristen.  Volgens het plan hebben bezoekers die per vliegtuig uit landen reizen, dat een laag niveau van Covid-19-infecties niet in quarantaine hoeft, maar ze moeten bewijzen dat ze zowel een volledige vaccinatie van een goedgekeurd Covid-19-vaccin hebben gekregen als ook een negatief RT-  PCR-testresultaat van niet meer dan 72 uur voor het vliegen heeft aangevangen.

De inspectie uitgevoerd onder leiding van plv. gouverneur Pol luitenant-generaal Sophon Phisutthiwong en vertegenwoordigers van de Tourism Authority of Thailand, het toeristenpolitiebureau en aanverwante instanties, was getuige van de demonstratie van de QR-codecontroleposten van Thailand Pass in het Concourse C Building, voordat ze de gebieden bezocht waar buitenlandse passagiers het personeel van de alternatieve quarantainehotels ontmoeten die zorgen voor efficiënt en veilig vervoer van passagiers bij Gate 9 van de Passenger Terminal.

Na verschillende delen van Suvarnabhumi Airport te hebben geïnspecteerd, reisden functionarissen naar het Bangkok Marriott Marquis Queen’s Park Hotel in de wijk Khlong Toei om te controleren of het hotel gereed is voor het beheer van kamers, openbare ruimtes, zwembaden, spa’s en restaurants volgens de Safety & Health Administration Plus (SHA+)-standaard.  De SHA+-norm vereist ook dat werknemers van het bedrijf volledig zijn ingeënt tegen Covid19 virus, ten minste 70 procent van het volledige personeel.

Na de inspectie vertelde khun Sophon tegen de pers dat in Bangkok tot nu toe meer dan 74,9 procent van de bevolking met een volledige doses Covid19 vaccin is ingeënt, terwijl het aantal mensen dat een eerste vaccinatie heeft gekregen meer dan 100 procent van de provinciebevolking bedraagt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Het BMA heeft de internationale luchthaven Suvarnabhumi gecontroleerd of het gereed is voor de heropening op 1 november”

  1. “het aantal mensen dat een eerste vaccinatie heeft gekregen meer dan 100 procent van de provinciebevolking bedraagt.” ???
    Volgens mij overdrijft khun Sophon een beetje, meer dan 100 procent van de bevolking gevaccineerd, dat zou ongelooflijk knap zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!