Maaike en Rachel uit Vlaardingen gingen van een bezoek aan de Thaise jungle naar hun eigen planten én pottenwebshop

VLAARDINGEN:- De 30-jarige Maaike Maurer en haar 31-jarige vriendin Rachel Pop uit Vlaardingen begonnen het nieuwe jaar goed. Op exact 1 januari 2021 lanceerden zij hun website voor planten met bijpassende potten. Omdat zij een stel zijn dat wel van dit groen in huis houdt, kreeg de webshop de naam ‘De Plantenpotten’. ,,Een beetje zelfspot moet kunnen toch?”, zo lacht Maaike.

De dames waren oorspronkelijk niet van plan iets voor zichzelf te beginnen. Maaike was eind vorig jaar veel bezig om mooie foto’s te maken van hun eigen plantencollectie. Op aanraden van Rachel zette ze deze op Instagram, onder dezelfde naam als de huidige webshop. ,,We kwamen veel andere ‘plantengekkies’ tegen die er inspiratie uit haalden, het liep best goed”, lacht Rachel. ,,Zeker toen hadden we wel honderd stuks staan, nu zijn het er nog ‘maar’ tachtig, hoor.”

Interieur
Voor sommige mensen is dat nog steeds veel, maar het stel was na twee vakanties in Thailand gevallen voor de groene jungle van het land. ,,We dachten: waarom heb je dat niet zo in Nederland. Dus toen hebben we ons huis maar tot jungle omgetoverd”, zegt Maaike. Na het succes van de Instagram-pagina, wilden ze ‘proberen’ of een webshop iets zou zijn. Dat is nu een jaar verder wel gelukt.

Meestal beginnen mensen bij de plant en dan pas de pot, maar het is mooi als je andersom denkt. Je zoekt vaak iets wat bij je interieur past

Op de website staan allerlei planten, maar vooral veel verschillende potten. Dat laatste is bewust gedaan. ,,Meestal beginnen mensen bij de plant en dan pas de pot, maar het is mooi als je andersom denkt. Je zoekt vaak iets wat bij je interieur past”, zo vertelde Rachel.

Nieuwe trends
De dames werken allebei nog naast de webshop: de een bij de Veiligheidsregio en de ander bij de commerciële binnendienst van een voedselbedrijf. Daarbij dus nog samen een plantenbedrijf runnen, hadden ze allebei een aantal jaar geleden niet gedacht. 

Ze genieten er wel van, Maaike, “het is zo leuk om samen te kijken naar de nieuwe trends. We hebben allebei dezelfde smaak.” En of de planten en pottenbusiness snel hun fulltime job gaat worden? ,,Tuurlijk hoop je het, maar we vinden allebei onze andere baan ook tof, voornamelijk de afwisseling tussen de twee”, aldus Rachel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: privé foto
Content: Jamie van Velzen
Bron: AD.nl

Eén gedachte over “Maaike en Rachel uit Vlaardingen gingen van een bezoek aan de Thaise jungle naar hun eigen planten én pottenwebshop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!