Het BMA heeft 82,5 miljard baht gereserveerd om het Saen Saeb-kanaal in Bangkok in de komende 10 jaar schoon te maken

BANGKOK:- Het kabinet van Thailand heeft gisteren ingestemd met het uittrekken van 82,5 miljard baht voor het herstel van het Saen Saeb-kanaal in Bangkok in het komende decennium (2021-2031).  Het voorstel voor de rehabilitatie van het kanaal werd gedaan door het Office of National Water Resources (ONWR).

Van de geoormerkte financiële middelen komt 81,4 procent uit de nationale begroting, 3,5 procent uit middelen voor Bangkok en 15,1 procent uit publiek-private investeringen.

Het doel is om het kanaal te reinigen van giftig afval dat door fabrieken is gedumpt en afval van gemeenschappen aan de kanaalzijde.

In 2020 kwam dagelijks 807.672 kubieke meter onbehandeld afvalwater vrij in het Saen Saeb-kanaal en zijn zijrivieren, waardoor het gemiddelde biochemische zuurstofverbruik (BZV) op 12,2 mg per liter kwam.

BZV staat voor de hoeveelheid zuurstof die nodig is om organisch materiaal af te breken en waarden boven 8 mg/l duiden op ernstige vervuiling.

Afvalwater dat in het Saen Saeb-kanaal wordt gedumpt, komt terecht in de Bang Pakong-rivier in Chachoengsao.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!