Het BMA gaat in Bangkok meer AI-verkeerscamera’s installeren om de verkeersveiligheid te verbeteren

BANGKOK:- Het stadsbestuur zal méér AI-verkeerscamera’s op kruispunten en zebrapaden in heel Bangkok gaan installeren in een poging de verkeersveiligheid te verbeteren, zo verklaarde de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang.

Het hoofd van de Bangkok Metropolitan Administration plaatste op zijn Facebookpagina dat hij de koninklijke Thaise politie wil bedanken voor het goedkeuren van de uitbreiding van het AI-verkeerscameraproject.

Momenteel worden de AI-verkeerscamera’s alleen gebruikt op het Asoke-kruispunt in een proefproject om automobilisten en motorrijders te identificeren wanneer ze de verkeersregels schenden of stoppen op zebrapaden terwijl ze wachten op groen licht.

De uitbreiding van het systeem werd gisteren goedgekeurd door de Koninklijke Thaise politie, waardoor de BMA zich kon haasten om meer AI-camera’s te installeren op zo’n 10 tot 20 extra kruispunten en op verschillende zebrapaden, zei Aswin.

De politie en de BMA hebben deze week verkeersveiligheidsmaatregelen opgevoerd nadat vorige week een oogarts werd gedood door een politieagent op één motor die met een snelheid van méér dan 100 kilometer per uur een zebrapad in Bangkok voorbij sjeesde.

De BMA zal het AI-camerasysteem gebruiken om verkeersovertreders te vangen en hun foto’s naar de politie te sturen om dienovereenkomstig bevelschriften en boetes uit te vaardigen, voegde de gouverneur eraan toe.

Khun Aswin zei dat het AI-systeem effectief was geweest in het verminderen van het aantal verkeersovertredingen op het Asoke-kruispunt.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, zou naast het verbeteren van de fysieke kenmerken van problematische wegen, kruispunten en kruisingen ook strikte handhaving van de verkeerswetgeving nodig zijn, zo voegde Aswin eraan toe.

 “Wanneer het AI-camerasysteem wordt uitgebreid naar verschillende kruisingen en kruispunten, zullen de verkeersovertredingen worden verminderd en wanneer het systeem heel Bangkok bestrijkt, zullen degenen die de verkeerswet overtreden, hun gedrag veranderen”, aldus khun Aswin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!