De eerste partij Thaise landbouwproducten is over de nieuwe spoorlijn van Laos – China naar de stad Chongqing onderweg

THAILAND:- De eerste lading landbouwgoederen is op weg naar de Chinese stad Chongqing na eergisteren Het station van Vientiane verlaten te hebben, zo verklaarde Khun Alongkorn Polabutr, adviseur van de minister van Landbouw.

“De spoorlijn China-Laos zal meer dan 20 containers met landbouwproducten per trein vervoeren van Thailand naar China, de grootste markt van het land”,  aldus de adviseur.

“De trein werd bij de Thai-Lao Friendship Bridge grenscontrolepost in de provincie Nong Khai beladen en reisde vervolgens naar Vientiane [de hoofdstad van Laos] en zal China binnenkomen via het Mohan-controlepunt in de provincie Yunnan, voordat het in de stad Chongqing de eindbestemming bereikt.

“De lading zou aanvankelijk woensdag vertrekken, maar werd tot later uitgesteld”, aldus Alongkorn.  “Deze spoorlijn maakt deel uit van het Isaan-gatewayproject dat tot doel heeft het noordoosten van Thailand te verbinden met Laos en China om landbouw, industrie en export in de regio te bevorderen op basis van beleid dat is vastgesteld door de minister van Landbouw en Coöperaties, Khun Chalermchai Sreeon.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!