Het Bhumibol Adulyadej-ziekenhuis in Bangkok hanteert géén Pfizer vaccin lijst voor VIP’s

BANGKOK:- Het Bhumibol Adulyadej-ziekenhuis in Bangkok kondigde gisteren  aan dat er geen “VIP” lijst bestaat voor Pfizer vaccinaties bestaat en dat er geen belangrijke mensen  aan de lijst met vaccin-registranten waren toegevoegd.

Wel legde de ziekenhuis directie uit dat er namen van de registratielijst waren gehaald als gevolg van miscommunicatie en systeemfouten. Het ziekenhuis meldde voorts ook dat elke medici, vooral degenen in de frontlinie, die zich hadden aangemeld voor een Pfizer-injectie binnen een week de veelbelovende vaccinatie zouden krijgen.

Luchtmaarschalk Thanawitt Sakulsangprapa, hoofd van de medische dienst van de Koninklijke Thaise Luchtmacht vertelde dat het hem speet dat medisch personeel aanvankelijk hun inentingen miste, maar stond erop dat iedereen tegen het einde van deze week een vaccinatie zou krijgen.

“Ik kan bevestigen dat er geen enkele Pfizer vaccin aan VIP’s, is gegeven en persoonlijk denk ik niet dat een commandant buitenstaanders vaccinaties zou geven boven hun eigen ondergeschikten.  De eerste ronde van Pfizer-vaccins zijn boosterdoses voor eerstelijnsmedicijnen die twee doses Sinovac hebben gekregen.

 “Degenen van wie de namen op de lijst zijn weggehaald, krijgen hun vaccinatie  in de volgende ronde, inclusief personeelsleden die nog geen vaccins hebben gekregen”, zo verkondigde de luchtmaarschalk.

Het DDC heeft 3.700 doses van het Pfizer-vaccin aan het ziekenhuis toegewezen voor zijn medisch personeel en eerstelijnspersoneel.  Het ziekenhuis heeft 2.400 doses gereserveerd als booster-shots voor medewerkers die twee doses Sinovac hebben gekregen, terwijl 600 het AstraZeneca-vaccin als hun derde injectie zullen krijgen.

Ziekenhuisdirecteur, luchtmaarschalk Isaraya Sukcharoen zei dat DDC het ziekenhuis had gebeld om de namen te geven van degenen die beide injecties van het Covid-19-vaccin hebben gekregen.  Een lijst met de naam van elke eerstelijnsarts, samen met degenen die in de backoffice, de administratieve afdeling werken, evenals elektriciens en loodgieterspersoneel, werd op 21 juli naar de DDC gestuurd.

 “Er waren geen VIP’s op de lijst vermeld.  Wat betreft de lijst die online viraal is gegaan en de namen benadrukt van mensen die de Pfizer-injectie niet hebben gekregen, deze lijst was niet definitieve lijst. De registratie is gedaan via Google Form, wat niet betrouwbaar is.  Het ziekenhuis is bezig met het verbeteren van het registratiesysteem.

 “Maandag worden er maar liefst 600 Pfizer-doses toegediend en dinsdag nog eens 300.  De rest wordt in de volgende ronde toegediend”, aldus de ziekenhuisdirecteur.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Standard
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Standard

Eén gedachte over “Het Bhumibol Adulyadej-ziekenhuis in Bangkok hanteert géén Pfizer vaccin lijst voor VIP’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!